Υποψηφιος Ευρωβουλευτης με την ΕΛΙΑ

Εισαγωγικό σημείωμα

 

Αγαπητοί φίλοι,

από τη στιγμή που μου απευθύνθηκε πρόσκληση, αποφάσισα να στρατευτώ ως υποψήφιος Ευρωβουλευτής στο ψηφοδέλτιο της ΕΛΙΑΣ, του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού κόμματος και της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης.

Πιστεύω στην πολιτική συμμετοχή και νιώθω ιδιαίτερη τιμή που κλήθηκα να συμμετάσχω με τις μικρές μου δυνάμεις στην προσπάθεια ανάταξης του ιδεολογικού χώρου της Ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας. Του χώρου από τον οποίο διαμορφώθηκε κυρίως η Ευρώπη της ειρήνης, της συνεργασίας και της ανάπτυξης. Η Ευρώπη των λαών.

Πιστεύω ότι ο πολιτικός και κοινωνικός διάλογος και βέβαια η πολιτική συμμετοχή με ξεκάθαρη ιδεολογία και χωρίς προαπαιτούμενα ή σκοπιμότητες, βοηθούν και να έρθουμε όλοι πιο κοντά, αλλά και να πάνε τα πράγματα μπροστά. Βοηθούν στην αναζήτηση λύσεων στα κοινωνικά, πολιτικά και οικονομικά προβλήματα που βιώνει η κοινωνία μας.

Νομίζω ότι σήμερα περισσότερο από ποτέ, έχουμε ανάγκη να διεκδικήσουμε με αγώνες, με σοβαρότητα και λογική, όλα εκείνα που οραματίστηκαν και διαμόρφωσαν εκείνοι που συνέβαλαν στην ιδέα της Ευρώπης των λαών, της κοινωνικής δικαιοσύνης και του κράτους πρόνοιας. Αξίες οι οποίες αποδυναμώθηκαν στο πλαίσιο συντηρητικών πολιτικών που έχουν εφαρμοστεί στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια.

Η χώρα μας, έχοντας βιώσει μια πρωτοφανή κρίση και με την κοινωνία της να βρίσκεται σχεδόν σε απόγνωση, έχει ανάγκη από την ενεργοποίηση όλων μας σε μια προσπάθεια ανασυγκρότησης σε όλα τα επίπεδα. Η απαξίωση του πολιτικού συστήματος, η απόσυρση από την πολιτική, η αδιαφορία και ο μηδενισμός, ευνοούν όλους εκείνους που έχουν λόγους να αποφασίζουν ερήμην μας.

Από την άλλη πλευρά το ίδιο το πολιτικό σύστημα χρειάζεται επειγόντως ανανέωση. Σε πρόσωπα σε πολιτικές, σε ιδέες, σε πρακτικές. Όμως η ανανέωση έρχεται μέσα από τις επιταγές της κοινωνίας Έτσι, κάθε παρατήρησή σας, εποικοδομητική κριτική ή και αμφισβήτηση, είναι καλοδεχούμενα και ακόμη περισσότερο βέβαια η υποστήριξή σας!

Σε κάθε περίπτωση όμως, ας προσπαθήσουμε όλοι, όπως μπορεί ο καθένας, να βάλουμε ένα λιθαράκι δημιουργικότητας στον τόπο μας…