Υποψηφιος Ευρωβουλευτης με την ΕΛΙΑ

Συνοπτικό Βιογραφικό

Ο ​Γιώργος Παπακωνσταντής γεννήθηκε στο Ρέθυμνο τo 1960. Στην ηλικία των 10 χρονών μετανάστευσε οικογενειακώς στην Αθήνα όπου τελείωσε τις γυμνασιακές του σπουδές.

Σπούδασε Οικονομικά στο πανεπιστήμιο Πειραιά, Παιδαγωγικά στο πανεπιστήμιο Κρήτης και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο από όπου πήρε το διδακτορικό του στις πολιτικές ασφάλειας.

Αποφοίτησε επίσης από τη Σχολή Αξιωματικών και τη Σχολή Επιτελών Στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας, στην οποία ήταν ανώτατος αξιωματικός μέχρι το 2008, οπότε παραιτήθηκε.

Υπήρξε από τους πρωτεργάτες του αστυνομικού συνδικαλισμού και πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Ρεθύμνου καθώς και αντιπρόσωπος των αξιωματικών Κρήτης στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών, ενώ του έχουν απονεμηθεί τιμητικές διακρίσεις και παράσημα.

Έχει διδάξει επί σειρά ετών εγκληματολογία στο ΑΤΕΙ Κρήτης, στις Σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας και ως επισκέπτης καθηγητής στην Αστυνομική Ακαδημία της Κύπρου και στο Κέντρο Ευρωπαϊκών μελετών του πανεπιστημίου της Σεβίλλης.

Διετέλεσε σύμβουλος στην Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στην Ε.Ε. σε θέματα εσωτερικής ασφάλειας, μετανάστευσης και Schengen. Έχει συγγράψει 6 βιβλία-μονογραφίες, αρκετές μελέτες και δεκάδες επιστημονικά και άλλα άρθρα με θεματολογία Ανθρώπινα δικαιώματα, μετανάστευση, οικονομία, πολιτικές ασφάλειας, εγκληματικότητα και αντεγκληματική πολιτική. 

Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Εγκληματολογίας. Είναι μέλος και άμισθος επιστημονικός συνεργάτης των Συμβουλίων Πρόληψης Εγκληματικότητας των δήμων Ρεθύμνου, Χανίων και Μυλοποτάμου.

Από το 2010, είναι μέλος του Δ.Σ. – Γενικός Διευθυντής της Νέας Τηλεόρασης Κρήτης.

Ασχολήθηκε πρώτη φορά με την πολιτική ως υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Ρέθυμνο το 2012 και από το Φθινόπωρο του 2013 είναι γραμματέας του Τομέα Δημόσιας Τάξης και προστασίας του Πολίτη.

Είναι υποψήφιος Ευρωβουλευτής με την Ελιά Είναι παντρεμένος με τη Χριστίνα Βαρδουλάκη και έχουν δύο κόρες.